Polat Kömür - Tesisler

BASIN ODASI

Haber baslik
Fina Enerji ve Polat Madencilik Termik Santral

Fina Enerji Holding, Polat Madencilik ile geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği önemli işbirliği ile yeraltı kömür madenciliği ve termik santral yatırımları yapmayı hedefliyor. Yerli enerji kaynaklarına dayalı olan bu termik santral yatırımları ülke ekonomisi için atılan önemli adımlardan olacak.Fiba Grubu’nun enerji alanında faaliyet gösteren iştiraki Fina Enerji Holding, Konya merkezli Polat Madencilik Ltd. Şirketine ait Soma kömür havzasında faaliyet gösteren Polyak Eynez Enerji Üretim Madencilik San. ve Tic. A.Ş.’nin yüzde 70 oranında hissesini devraldı. Bu işbirliği ile iki kurum, kömür madenciliği ve yerli enerji kaynaklarına dayalı termik santralyatırımları yapacak. 3 Mart 2014 tarihi itibarı ile gerçekleşen işbirliği ile ilgili olarak Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin “Fina Enerji Holding A.Ş. ve Polat Madencilik Ltd.’nin birlikte gerçekleştireceği işbirliği kapsamında, ülkemizin enerji ithalatına yönelik cari açığını önemli ölçüde azaltmaya katkıda bulunacak yeraltı kömür madenciliği ve termik santral yatırımları yapmayı hedefliyoruz. Ülkemiz ekonomisi için önemli bir girişim olarak gördüğüm buişbirliğinin hayırlı olmasını dilerim.” diye konuştu. 

Devamını Okumak İçin Tıklayınız
03.11.2014
Haber baslik
Polat Madencilik, İzmir'de termik santral projesinde yer alıyor

Doğlagazın Türkiye genelinde yaygınlaşması, Soma’da yaşanan kömür ocağı kazası, istikrarsız dolar kurları, Güney Afrika’dan gelen ithal kömür, denetim eksikliği gibi sıkıntılara rağmen çalışmalarının olumlu şekilde sürdüğünü kaydeden Kadir Demir, “İzmir Kınık’da 10 yıldır sondaj yapıyoruz. 200 bin ton kömür tespit ettik. İzmir Kınık'da şirketimizin de içinde bulunduğu bir ortaklık ile Termik santral projesi gerçekleştireceğiz. Yurt çapındaki bir grupla beraber gerçekleştireceğimiz bu yatırım Kömür işletmesi ve Termik santral beraber olmak üzere bir milyar dolar civarında bir yatırım tutarına sahip. Bu yatırım beş yıl içerisinde elektrik üretimine başlayacak ” açıklamasında bulundu. 2013 yılında 280 ton civarında kömür ticareti gerçekleştirdiklerini bildiren Demir, 2014 yılının daha iyi geçmesini beklediklerini dile getirdi. Demir, Konya ili genelinde de yüzde 70 civarında pazar payına sahip olduklarının bilgisini verdi.


Kadir Demir, şöyle devam etti: “Şirketimiz 2013 yılı içinde Aydın Kuyucak'ta bir kömür işletmesi satın aldı. Bu işletmemizde 2014 yılı içinde modernizasyon çalışmaları yapılarak iş güvenliği, üretim kapasitenin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Grup şirketlerinden PLT Madencilik tarafından da Amasya Suluova'da yine bir yeraltı kömür madeni işletmesi açılması çalışmalarımıza devam ediyoruz. Her iki bölgede de yapmış olduğumuz yatırımlarla ülkenin işçi istihdamına ve ekonomiye katkı sağladığımızı düşünüyoruz. “

Firma olarak ihracat yapmadıklarını ileten Kadir Demir, grup şirketlerinin İsrail ve İspanya’ya çuval ve mermer İhracatı yaptığını ve 2013 yılında 5 bin dolar ihracat gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İthal ve yerli kömür bazında POLAT ve POLYAK markalarıyla satışlarının devam ettiğini anlatan Demir, “Sektörümüzün en büyük sorunu yeni çıkan Maden Yasası ile yeraltında beraber çalıştığımız işçi istihdamında zorluklar yaşıyoruz. Isınma amaçlı kömür sektöründe daralma olduğu bir gerçek. Çünkü doğalgazın her bbölgeye yayılması bizi ve sektörümüzü etkiliyor” şeklinde konuştu.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız
07.10.2014
Haber baslik
'Çevreyi kirletmiyoruz'

ADANA - Adana’nın Ceyhan İlçesi Kurt pınarı beldesinde kurulu bulunan Polat Madencilik’e bağlı kömür paketleme tesisinin, çevreye duyarlı çalışma yaptığı ve çevreyi kirletmediği belirtildi. Kurt pınarı beldesi sınırları içerisindeki kömür paketleme tesislerinin, çevreci bir anlayışla kurulduğunu ifade eden Polat Madencilik san.ve Tic. Ltd.Şti Yönetim Kurulu Üyesi İşletmeci Hakkı Serper,’’ Bizler maden sektörü içerisinde 30 yıla yakın işletmecilik yapan bir kuruluşuz.


Bu güne kadar her tesisimizi çevre normlarını göz önünde bulundurarak kurduk. Buradaki işletmemizde çevreci bir anlayışla kuruldu” dedi. Serper, toz perdelerinden, kömür sulama sistemlerine kadar tüm çevresel şartları yerine getirdiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“ Bölgemizde istihdam ettiğimiz çalışanlarımızı da çevre duyarlılığı içerisinde sürekli eğitime tabi tutuyoruz. Ben Koç Üniversitesinde işletme okudum. Bu tesisimizi kurarken Çevre müdürlüğünün tüm şartlarının yerine getirdik. Zaten yerine getirmezseniz tesisi işletmeye alamazsınız. Bu açıdan bakıldığında kömür paketleme tesisleri içerisinde ilklerden biriyiz diyebiliriz. Havayı, toprağı ve suyu kirletmemek için Polat madencilik işletmeleri olarak elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine de destek vererek bölge insanın sosyo-ekonomik gelişiminde katkı sunmak istiyoruz.’’

Devamını Okumak İçin Tıklayınız
01.08.2012
Haber baslik
Polat Madencilik, Kınık'ta kömür çıkarmaya başlıyor

İZMİR - Kınık ve Soma'da 2 bin hektar alanda sürdürdüğü kömür arama çalışmalarından olumlu sonuçlar alan Polat Madencilik, bir yandan bu bölgede kömür yakıtlı elektrik üretim santrali kurmak için yerli ve yabancı yatırımcılarla ortaklık görüşmelerini sürdürürken, bir yandan da madeni işletme hazırlıklarına başladı.

Manisa'nın Soma ve İzmir'in Kınık ilçeleri sınırlarında bulunan 2 bin hektarlık alanda maden arama ruhsat sahası sahibi olduklarını vurgulayan Polat Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ortaklarından Muzaffer Polat, "Bu ruhsat sahalarında arama çalışmalarımız uzun zamandır sürüyor. Yaptığımız sondajlarda kömür keşfini gerçekleştirdik. Arama sondajlarını rezerv tespiti ve kömür sahasının hangi boyutta madencilik yatırımı ve buna dayanarak hangi büyüklükte kömür yakıtlı elektrik üretim santrali kurulabileceği sorularına cevap bulabilmek için sürdürüyoruz" dedi.

Kömür en üst kalitede çıktı Şu an altıncı ve yedinci sondajların yapıldığına dikkat çeken Polat, "Sondajlarda ana kömür damarı-350 ile-420 kotları arasında kesildi ve damar kalınlığının ortalama 18 metre civarında olduğunu gördük. Yapılan sondajlardan aldığımız numuneleri sürekli test ediyoruz ve ekonomik değerlemeye esas bilgiler derliyoruz. Alınan numuneleri özel karot sandıklarında muhafaza ediyoruz. Yaptığımız testlerde kömürün kalitesinin Türkiye'de bulunan kömür oluşumlarına kıyaslandığında en üst seviyede olduğunu gördük. Numunelerin test sonuçları yatırımın geleceği açısından son derece ekonomik sonuçlar verdi" diye konuştu.

Devamını Okumak İçin Tıklayınız
09.12.2009